Despre Zahar Bod

Zahar Bod - Traditie de la 1889

SC FABRICA DE ZAHAR BOD SA este una dintre cele patru fabrici producatoare de zahar din tara, fiind singura societate de acest tip cu capital integral romanesc si avand arondata cea mai mare arie de cultivare a sfeclei de zahar. Cultura sfeclei de zahar reprezinta principala cultura agricola din judetele Brasov, Covasna si Harghita, fiind singura activitate agricola eficienta cu rezultate sigure si constante. De mentionat este ca 80% din cultura agricola a judetelor Brasov si Covasna este data de sfecla de zahar si cartof astfel incat populatia rurala din aceste zone depinde in mare parte de productia celor doua culturi. Fabrica de Zahar Bod sustine cultivarea sfeclei de zahar si in judetele limitrofe, respectiv in Sibiu si Alba.

Peste 780 de ferme mari plus 1200 ferme mici sunt implicate in procesul agricol al culturii de sfecla de zahar, acestea furnizand materia prima necesara productiei anuale. Conform evidentei AJOFM Brasov, fermele antementionate sustin un numar de cca 17.000 de angajati care au un loc de munca stabil datorita functionarii societatii. Aceste date releva importanta fabricii sub aspect economic si social in judetele mentionate.

Datorita procesului de retehnologizare, Fabrica de Zahar Bod are cel mai inalt randament de prelucare cu privire la clasamentul eficientei procesarii sfeclei de zahar.