Milyen okai vannak a lövedék hányásának?

Milyen okai vannak a lövedék hányásának?

Milyen okai vannak a lövedék hányásának?

A lövedék hányás miatt a hányást erőteljesen elküldik a testből. A lövedék hányás okai felnőttek és csecsemőknél gyakran különböznek, és a kezelés attól függően változik, hogy miért fordul elő. A

hányást lövedékként osztályozzák, ha nagyon hirtelen, és a hányás valamilyen erővel kilép a testből. Lehet, hogy néhány méterre halad a testtől.

Az ilyen típusú hányás gyakran kapcsolódik a testhez, amely megpróbál megszabadulni valami károsodástól. Ez a toxintól, például az alkoholig terjedhet, például a baktériumokig, például a Salmonella -ig.

Gyors tények a lövedékes hányásról:

 • Az ilyen diabexin tapasztalatok https://harmoniqhealth.com/hu/ hányás okai nem teljesen érthetők.
 • Az embernek más tünetei lehetnek, a hányás okától függően.
 • A lövedék hányása kiszáradáshoz vagy alultápláltsághoz vezethet.

Mi a lövedék hányás?

A lövedék hányás többféle módon különbözik a szokásos hányástól:

 • A hányás súlyosabb
 • A hányás erőteljes és utazik
 • figyelmeztetés vagy émelygés érzése nélkül történik

A tünetek magukban foglalhatják a fejfájást, a fájdalmakat a testben vagy az éhség hiányát. A lövedékes hányásról szóló tanulmány megállapította, hogy a hányás cseppek messze haladhatnak.

Ennek eredményeként a lövedék hányást okozó betegségek nagyon fertőzőek lehetnek.

csecsemőknél

A csecsemőknél a lövedék hányása leggyakrabban a pyloric stenosisnak nevezett állapot miatt. Ez az állapot befolyásolja a gyermek testének egy csövet, amely összeköti a vékonybél és a gyomor.

A pyloric stenosis megnehezíti a csecsemő számára, hogy elegendő táplálékot és folyadékot kapjon. Gyorsan kiszáradhatnak, ezért fontos, hogy sürgősen orvosi ellátást kérjenek.

A pyloric stenosis tünetei

A tünetek általában egy kis mennyiségű tej hányásával kezdődnek az etetés után. Ez néhány nap alatt fokozatosan romlik, amíg a csecsemő meg nem kezdi a lövedéket.

A pylorikus stenosisban szenvedő csecsemő nem fog pisilni vagy nem fog pisilni, mint általában, mert nem emésztik az ételt általában. A kiszáradás miatt álmosabbnak tűnhetnek, mint a normál, vagy hiányzik az energia.

Az orvos diagnosztizálhatja az állapotot, ha egy csecsemő hasában egy csomót érez. Kérdéseket fognak feltenni az etetéssel kapcsolatban, és lehet, hogy ultrahang vizsgálatot kell végezniük.

pyloric stenosis kezelés

A pylorikus stenosis kezelése szinte mindig műtét. Ez kiszélesíti a gyomor és a vékonybél közötti áthaladást, hogy az ételek áthaladjanak és emészthessenek.

A műveletet általános érzéstelenítéssel hajtják végre. A műtét elvégzése után a csecsemő fájdalomcsillapítást kap, és lassan növekvő mennyiségű tejtel táplálja. Amikor normálisan táplálkoznak, hazamenhetnek.

A pylorikus stenosis műtétét alacsony kockázatúnak tekintik. Nem szabad hosszú távú mellékhatások.

felnőtteknél

A pyloric stenosis felnőtteknél ritka. A felnőtteknél a lövedék hányadást nagyobb valószínűséggel betegség, toxin vagy élelmiszer -mérgezés okozza.

Miben különbözik a normál hányástól?

A lövedékes hányásból származó hányás valószínűleg ugyanolyan megjelenéssel és textúrával rendelkezik, mint a szokásos hányás.

A lövedékes hányás azonban gyakran figyelmeztetés nélkül történik, és erővel hagyja a testet.

A rendszeres hányásnak és a lövedékes hányásnak általában ugyanazok az okai vannak a felnőtteknél, bár a lövedékes hányás azt jelezheti, hogy a betegség súlyosabb.

Hogyan okozza?

A lövedék hányásának három kulcsfontosságú oka van:

 • Élelmiszer -mérgezés
 • Fertőző hasmenés és hányás, vagy gastroenteritis
 • toxinok> toxinok

Az ember élelmiszer -mérgezést kaphat, ha az ételeket nem biztonságosan készítik el, vagy baktériumokkal fertőzött. Az ételek szennyeződhetnek vírussal vagy baktériumokkal, például a Salmonella -val, amely a gastroenteritis egyik oka. A

gastroenteritist egy vírus, például a norovírus okozhatja. A norovírus nagyon fertőző és leggyakoribb a téli hónapokban.

kemoterápiás gyógyszerek, morfin és alkohol mind toxinoknak, és mind émelygést és hányást okozhatnak. Bizonyos esetekben ez lehet a lövedékes hányás.

Mik a kezelések?

Nincs specifikus orvosi kezelés a gastroenteritis vagy az élelmiszer -mérgezés szempontjából. Az embernek otthon kell maradnia, amíg jobban nem érzik magukat. Az otthoni kezelések a következők:

 • Pihenés
 • Rengeteg folyadék ivása
 • A fájdalomcsillapítók szedése a fájdalom és a láz segítésére
 • szedni Vényen kívüli vomitáló gyógyszeres kezelés
 • Védővállalás-diarrhea-ellenes gyógyszerek szedése
 • Kis mennyiségű sima ételt, például rizs
 • Rehidrációs ital használata, ha egy személy kiszárad,

A jég chips rágása elősegítheti az esetleges láz rehidratálását és csökkentését.

A gastroenteritis könnyen átjuthat személytől. Alapvető fontosságú, hogy a betegségben szenvedő személy rendszeresen megmossa a kezét, hogy megakadályozza a terjedésének kockázatát. Azt is meg kell próbálniuk elkerülni az emberekkel való érintkezést, amíg a tünetek eltűnése után 48 órával.

Az élelmiszer -mérgezés egyéb tünetei közé tartozik a hasi fájdalom, az energiahiány és a láz.

A kiszáradás és az alultápláltság akkor fordulhat elő, ha a testnek nincs elegendő folyadéka vagy étele ahhoz, hogy a normál módon működjön.

Néhány esetben a lövedék hányás szakadt élelmiszer -csövet okozhat. Ennek orvosi kifejezése egy nyelőcső-megszakítás vagy Mallory-Weiss szindróma.

Ezekben az esetekben a könnyet általában erőteljes vagy lövedékes hányás okozza.

A nyelőcső -csipeszolás egyik legfontosabb tünete a vér a hányásban. A legtöbb esetben a vérzés ideiglenes, és kezelés nélkül megáll.

Ha a vérzés folytatódik vagy súlyos, akkor az orvosnak elvégeznie kell néhány tesztet. A kezelés általában gyógyszerekkel vagy kisebb műtétekkel jár az erek bezárására.

A hányás belélegzése fulladást vagy fulladást okozhat. A hányásban levő sav a tüdő károsodását is okozhatja, ha lélegzik. Az a személy, aki feküdt, és feküdt, az oldalukra kell mozognia, hogy elkerülje ezt. A hányást gyorsan meg kell tisztítani, és a száj öblül.

kilátások

Az élelmiszer -mérgezés vagy a gastroenteritis által okozott hányás kevesebb, mint 1 hétig tart. A toxin által okozott lövedékes hányásnak le kell állnia, ha ki van a rendszerből. A test módja az emésztőrendszertől való valami káros megszabadulásának módja gyakran a hányás.

csecsemőknél a pylorikus stenosis általában műtéttel oldódik meg. A csecsemő egy kis mennyiséget hányhat, amikor az emésztőrendszer beállítja, de a lövedékes hányásnak le kell állítania.

mind felnőttek, mind gyermekek esetében a lövedékes hányásnak nincs hosszú távú mellékhatása. Bizonyos esetekben az élelmiszer -cső hányáskor elszakadhat. Ezt szintén viszonylag könnyen oldják meg, és nem okozhat tartós károkat.

 • Gyomor-bél/gastroenterológia
 • Fertőző betegségek/baktériumok/vírusok

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból származnak, Tudományos kutatóintézetek, orvosi folyóiratok és társulások. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents

Share this post